ממשלת בריטניה משקיעה 100 מיליון דולר ברכב חשמלי

ממשלת הוד מלכותה רוצה שבריטניה תוביל את המהפכה העולמית של המעבר לחשמל. הכריזה על השקעה חדשה במטרה להאיץ גמילה ממנועי בעירה פנימית, ובין השאר לפתח גם קטרי רכבות ומטוסים חשמליים
AUDI Q4 SB E-TRON

 

ממשלת בריטניה הכריזה אתמול (ב') על תקציב חדש, בהיקף של כ-100 מיליון דולר, לפיתוח "טכנולוגיות מפתח" עבור הדור הבא של כלי רכב חשמליים, ובהם גם קטרי רכבות ומטוסים חשמליים. הממשלה, באמצעות "המשרד לעסקים, אנרגיה ואסטרטגיה תעשייתית", ממקדת את התקציב באמצעות "מרכזי תיעוש", ו"רשתות אספקה ביעילות גבוהה או בנפח (היקף) גבוה" – ושמה לעצמה שלוש מטרות מרכזיות: האצת הפיתוח והאספקה של מטוסים היברידיים וחשמליים, תחבורה יבשתית נטולת פליטות, ומחיקת כל צי קטרי הדיזל שמניעים רכבות באי הבריטי עד לשנת 2040 – והחלפתם בקטרים מונעים באנרגיה אלטרנטיבית.

 

 

ריכוז המאמץ הממשלתי הבריטי מבוצע תחת המטריה של "האתגר הגדול של אסטרטגיה תעשייתית לתחבורה עתידית" ("the Industrial Strategy Future of Mobility Grand Challenge"), אבל מי שיוביל בפועל את המהלך לפיתוח טכנולוגיה חדשה, בעזרת התקציב הממשלתי, הם גופי תעשייה ואקדמיה. אלה נדרשים להתמקד במערכות הנעה חשמליות ובמכונות חשמליות, כלומר במגוון מוצרים אשר מסוגלים להמיר את השימוש הנוכחי במערכות ומוצרים שמונעים באמצעות מנועי בעירה פנימית להנעה חשמלית.

למעט ההשקעה הישירה באקדמיה, רוב הכסף הממשלתי מוענק במקביל להשקעה של כמעט 200 מיליון דולר מצד הסקטור הפרטי באותן חברות ובאותם פרויקטים.

"הובלת המהפכה החשמלית תחזק את היכולת של בריטניה לספק כלי רכב חשמליים בני הדור הבא, מטוסים היברידים ורשתות חשמל חכמות", אמר אתמול פרופסור סר מארק ואלפורט, מנכ"ל רשות המחקר והחדשנות הבריטית. "זה יבטיח שהתעשיות האלה – קטנות כגדולות – יהיו מושרשות כאן בבריטניה ותמשוכנה אליהן השקעות אל בסיס הייצור שלנו". שר הכלכלה (עסקים) הבריטי, גרג קלארק, אמר ש:"חברות כמו יגואר ולוטוס בוחרות לפתח את כלי הרכב החשמליים החדשים שלהם בבריטניה ואילו חברות כמו איזי ג'ט ורולס רויס מפתחות כאן את המטוסים היברידים, וזאת תעודת הוקרה להשקעה במומחיות ובכישרונות של בריטניה. בריטניה מובילה את העולם בתחום המאבק נגד שינוי האקלים וזאת המדינה הראשונה שחוקקה חוקים למעבר לתחבורה נטולת פליטות.

חלק מתוכנית לאומית

 

ההשקעה של 100 מיליון דולר בתחבורה נטולת פליטות היא רק חוליה אחת בשרשרת ארוכה של פעולות שמבצעת ממשלת בריטניה גם כדי להקטין את פליטות המזהמים ולהיאבק בהתחממות העולמית, אבל לא פחות חשוב מכך – כדי שהתעשייה הבריטית תוביל את המהפך הטכנולוגי העולמי ולא תשתרך אחריו.

במקביל לפרויקט זה תקצבה ממשלת בריטניה ארבעה פרויקטים אחרים לחיזוק מעמדה של התעשייה הבריטית, בהיקף כולל של כ-660 מיליון דולר – שכולם מושקעים במחקר ופיתוח. סכום זה מאיץ ומשלים השקעות מקבילות של המגזר הפרטי בהיקף של כ-1.12 מיליארד דולר.